Tomas Gustafson bij Zweedse Kamer van Koophandel in Amsterdam
Östersund ondersteunt weer Nederlands damesteam marathon

Op vrijdagmiddag 16 november hield Tomas Gustafson een presentatie voor de leden van de Zweedse kamer van koophandel op de Amsterdamse Jaap Edenbaan. In zijn schaatscarriere waarop hij vooral uitblonk op de lange afstanden was hij vooral populair bij de Nederlanders. Ook Tomas sprak over zijn positieve ervaringen in Nederland. Hij kijkt met zeer veel plezier terug op zijn optreden in Nederland. Teambuilding, samenwerking en een goede motivatie waren de sleutelwoorden in zijn betoog. Hij keek daarbij ook terug op zijn eigen motivatie. "Ik herinner me nog goed de minuten voor de start van de race om de medaille in Calgary. Ik dacht aan de keren dat ik trainde in de bossen van Zweden. Ik kreeg daardoor enorme kracht. Ik moest steeds drie maal zes minuten door de woeste natuur rennen en springen. Op het ijs gaf het me vleugels en het bezorgde me de gouden medaille. Die motivatie, die gedrevenheid is belangrijk." Hij verwees ook naar de avontuurlijke tochten die populair zijn in Zweden en de goede schaatsmogelijkheden in Östersund, een van zijn lievelingsplekken. Na de presentatie van Tomas was er een Zweeds-Nederlandse schaatsclinic met deskundige aanwijzingen op het Nederlandse kunstijs.

Marion Borst presenteerde aan het eind van de middag het team Östersund dat zij samen met Kea Lootsma traint. Ook dit team mag zich verheugen in de morele steun van Tomas en de steun van het toeristenbureau van Östersund. Echter: de groep is op zoek naar nieuwe sponsors om de financiële gaten verder te dichten. Interesse? Laat hier van je horen. PR-matig zal dit team zeker goed werk verrichten als het om Zweden gaat. De Zweedse tweekleur is alom bekend.

Lees hier actuele verrichtingen van het team.

Seizoen 2006-2007:
Team Östersund zet een trend
Nederlands damesteam marathon met Zweedse ondersteuning

Begin oktober 2006 werd op de nieuwe kunstijsbaan van Hoorn het nieuwe dames marathonteam Östersund gepresenteerd. Het team Östersund wordt getraind door Marion Borst en Marion Borst en Kea Lootsma. Daarnaast wordt het team mentaal gecoacht door de Zweeds meervoudig kampioen Tomas Gustafson. Tomas ondersteunt de ploeg ook weer in de winter 2007/2008 Het toeristenbureau is hoofdsponsor van deze ploeg, Bouwbedrijf Wessels Zeist de co-sponsor. De groep is dankzij deze opzet verzekerd van een goede begeleiding en ondersteuning. Op 16 november 2007 komt Tomas weer naar Nederland. Lees meer bij nieuws.


Tomas Gustafson, Marion Borst en Kea Lootsma bij de persbijeenkomst in Hoorn

Afgelopen zomer is het team al wezen trainen in deze schaatsstad in Zweden. Tomas Gustafson ontmoette daar het team en de trainsters en samen zetten zij de eerste lijnen uit. Het resultaat: een enthousiast team dat klaar is voor een felle strijd op kunst- en natuurijs. In november zal Tomas weer naar Nederland komen om het team te treffen. Hieronder de samenstelling van het team.

 

Lieke Splinter

Lieke is dé natuurijsspecialist: al vier keer heeft zij op het podium gestaan tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Het is haar helaas nog niet gelukt om de hoogste trede van het ereschavot te bereiken. Op kunstijs wordt zij ieder jaar beter; zij zit bijna altijd in de kopgroep in de greep naar de ereplaatsen voor de cupwedstrijden.

Marleen Elstgeest

Marleen is een jonge rijdster in opmars die voortdurend in de aanval is. De 22 jarige rijdster uit Hoogmade start aan haar 5 e seizoen in het peloton en wist vorig jaar menig toptien klassering te bereiken met een sterke strijd op de Weissensee.

Jaike de Graaf

Jaike begint inmiddels ook aan haar 5 e seizoen; zij veroverde een 8 e plaats tijdens het NK Tijdrijden. De krachtpatser uit Rijen heeft een goede snelheid in de benen en met de steun van haar teamgenoten moet zij ook dit jaar een toonaangevende rijdster kunnen worden.


Jan van der Meulen presenteert de rijdsters van het Team Östersund

Team Östersund in training in Borlänge o.l.v. Tomas Gustafson

Linda in actie aan het front

Linda Verdouw: tweede op de 80 km vrijdag 19/1/07 in Borlänge

Na vier uur schaatsen even overleg

En Lieke in de aanval op de toppositie zaterdag

Lieke Splinter : tweede op de 100 km zaterdag20/1/07 in Borlänge

Uitstekende presentaties!

En dan naar het ijs van Östersund.

IJsvrij op de geveegde baan in Östersund en hard schaatsen op de renbaan voor de Vertex24.

Foto links: Paul Ruijsenaars; rechts Marion Borst

Team Östersund behaalt de vijfde plaats en Linda Verdouw zet zelfs de twee na snelste rodetijd voor mannen en vrouwen op haar naam. Ze oogst grote bewondering bij het Nederlandse publiek.

Een succesvol eerste jaar zit er op. Op naar het nieuwe seizoen.

Foto: Marion Borst

 

terug naar nieuws

terug

 

Meer informatie

Lees meer over de schaatsstad Östersund

Zij boeken schaatsreizen naar Östersund:
www.ijsburo.nl

Toeristeninformatie Östersund: www.turist.ostersund.se