Orange Tour, een nieuw marathon evenement in Tuusula (Finland)
Fins-Nederlands evenement staat op de internationale schaatskaart

Zaterdag 10 maart 2007 is een nieuw stukje schaatsgeschiedenis geschreven. Op het meer van Tuusula, Tuusulajärvi, organiseerde de Finse schaatsbond samen met Orange Tour organisatie een nieuw schaatsevenement. Onder zeer moeilijke ijsomstandigheden is het evenement uitgevoerd.Finse en Nederlandse schaatsliefhebbers troffen elkaar op het natte ijs. Roel Hessing in gevecht met zijn Finse rivaal Jani Suihonen. Beiden bleven tot de laatste 4 km zeer aan elkaar gewaagd. Een impressie van een boeiende dag op het Finse ijs tussen Tuusula en Järvenpää.

Even leek het evenement in het water te vallen, maar er werd geschaatst....

Vanuit Nederland waren rijders van team Mijnte-Wessels-Bont present: vlnr: Egbert Vossebelt (74!), Roel Hessing en Hans van de Wetering. Alle rijders hebben grote ervaring met rijden in het noorden.

Maarten Odde de Bonniot feliciteert Roel Hessing, Pekka Pajonen spreekt aan Jani Suihkonen zijn bewondering uit voor zijn prestaties op het ijs van Tuusulajärvi.

Een Nederlands-Finse aangelegenheid in Tuusula, in het oude huis van Onnela.

Veel aandacht voor de nieuwe marathon in de Finse kranten; zelfs in de Helsingin Sanomat, de grootse krant van Finland.

Maarten Odde de Bonniot, initiatiefnemer van de Orange Tour, toont het meer en de diverse overnachtingsmogelijkheden.

terug

 

Nederlands-Fins initiatief

Oranje Tour de Tuusula is een initiatief van de regio Tuusula-Järvenpää, van oudsher een regio met veel tradities. Schaatsen is daar een onderdeel van, maar ook langlaufen, want dat is in Finland dé volkssport. Maarten Odde de Bonniot is een van de initiatiefnemers, samen met Pekka Pajunen van de Finse Schaatsbond zette zij een nieuw marathonevenement op. De bedoeling was om de regio verder uit te bouwen tot schaatsregio.

Z

Ervaringen van anderen

Lees hier de indrukken van Roel Hessing op de site van Team Mijnten.

Lees hier de indrukken van een toeschouwer.

Lees hier de indrukken van een deelnemer aan de 50 km.