Avontuurlijke tochten

In Zweden worden op diverse plaatsen avontuurlijke tochten georganiseerd voor Nederlandse schaatsliefhebbers. Bij de tochten over ongecontroleerd ijs kom je op de meest afgelegen plekken midden in de natuur. Plekken waar je anders nooit zou komen. Drie dagen lang sta je met de Zweedse klûnschaats plus veiligheidsuitrusting op alle soorten ijs. Het is als off-piste skiën: met grote snelheid, wind in de rug langs rotsen en bossen.


Nog voor de bus vertrekt is het avontuur begonnen: waar gaan we rijden?


Met de veiligheidsuitrusting ben je op alles berekend.


En dan gaan: de ruimte in.Marc en Luc de Jong; Bekijk hier een impressie van Luc de Jong


Met ijs aan alle kanten

Neem de camera maar mee.


Met grip op alle soorten ijs


Vuur, warmte, eten en drinken


Voortdurend op zoek naar het beste ijs


Caroline, de schaatsende Tom TomVeilig over alle soorten ijs


Met steeds wisselende omgeving


Schaatsen tot het echt donker wordt


Het ijs is echt zouter in de archipel


Sommigen rusten op een boomstam, anderen op het ijs....Bekijk hier een impressie van Luc de Jong

Veiligheid
Voor deelname aan zulke tochten is het belangrijk om te weten dat de veiligheid gegarandeerd is.  Almgrens Travel heeft jarenlange ervaring met 30.000 Öar en Iceguide, de organisatie van met een vast team van ervaren gidsen.

Goed toegerust over eindeloze ijsvlakten; steeds weer nieuwe avonturen tegemoet.

Sinds 1998 worden voor Nederlandse schaatsliefhebbers reizen georganiseerd onder leiding van gidsen. Deze volledig verzorgde trektochten over de Zweedse meren brengen je op diverse plaatsen op het Zweedse ijs, waar je zelf nooit zou komen. De ervaren gidsen kennen het ijs en de locale omstandigheden door en door. Veilig en relaxed schaatsen. En toch avontuurlijk. Je krijgt de originele schaatsuitrusting mee op je tochten.


Eindeloos schaatsen over eindeloze ijsvlaktes en soms op zee.

Waar?
De tochten vinden plaats in de regio Stockholm of Sörmland; beide regio's hebben een sterke schaatshistorie. Hier wordt ook het meest geschaatst. De Zweden zelf trekken er ieder weekend op uit. De gidsen die de avontuurlijke tochten voor Nederlandse schaatsers begeleiden kennen de plaatselijke situatie goed. Afhankelijk van hun ervaringen wordt de keuze gemaakt voor de tochten in het weekend. Uitgangspunten daarbij: kortste reistijd en het beste ijs in de mooiste omgeving. Iedere keer weer spannend waar de keuze op zal vallen.

 

terug naar locaties

terug

 

Gegids en bepakt over het Zweedse ijs

Goed opgeleide en getrainde gidsen nemen je mee op het Zweedse ijs. Je komt op plekken, waar nog niemand je voor geweest is op het ijs.

Kijk op: www.zweedsschaatsavontuur.nl

www.iceguide.se

Impressies

Bekijk hier een impressie van Luc de Jong

Bekijk hier een impressie van Iceguide